Munka Motivációs idézetek

Munka motivációs idézetek mókuskerékben élőknek

Ha munka motivációs idézeteket keresel, találhatsz őket dögivel. Én azonban most kifejezetten azoknak kedveznék, akik mókuskerékben érzik magukat.

Nézzük az első munkamotivációs idézetet, Elizabeth M. Gilbertét, aki egy amerikai írónő. Nevéhez fűződik az Eat, Pray and Love mű, amit meg is filmesítettek. Ő ezt gondolja a mókuskerékről.

Felejtsd el a tökéletességet. Nincs időnk rá. A tökéletesség amúgy is elérhetetlen: az csupán legenda, csapda, egy mókuskerék. A maximalista hozzáállás megakadályozza az embereket abban, hogy befejezzék a munkájukat, de ami még rosszabb – gyakran abban is meggátolja őket, hogy egyáltalán elkezdjék. A maximalisták gyakorta már előre eldöntik, hogy a végeredmény sosem lesz kielégítő, így hát eleve meg sem próbálnak kreatívak lenni.

Következő okosítónk, aki a munka motivációs idézetek kapcsán tanácsokkal lát el, Alexandra Salmela. Benne kevésbé híresnek mondható írónőt tisztelhetünk. Szlovák származású, ám finn nyelven ír.

Ha az ember nem képes a mai világban a saját erejéből boldogulni, be kell állnia a mókuskerékbe.

A következő gondolkodónk Toroczkay András. Ő 1981-ben született költő, író. Ő valószínűleg az írásról osztotta meg gondolatait, amikor az alábbit mondta.

Amíg benne vagy, olyan beszűkült tudatállapotban pörögsz, hogy nem látsz ki a mókuskerékből.

Berta Ádám, 1974-ben született magyar író, műfordító egészen hétköznapi dolgot ír le lézerpontossággal.

Bemenni a munkahelyre: félbehagyod, amibe otthon belekezdtél, aztán délután, amikor a munkahelyről mész haza, félbehagyod, amibe ott kezdtél bele. Egyenértékű napi kétszeri felejtéssel.

Anton Pavlovics Csehov orosz író, aki mai szemmel meghökkentően látta a dolgokat a 19. század vége felé. Mi lenne motiváció a munkára, ha nem ez:

Az embernek fáradnia kell, dolgoznia kell arca verejtékével, akárki is az, és csak ebben van az élet értelme és célja, az ember boldogsága és gyönyörűsége. Milyen szép az élete a munkásnak, aki virradatkor felkel, és az úton követ tör, vagy a pásztornak vagy a tanárnak, aki gyereket tanít, vagy a mozdonyvezetőnek a vasúton… Istenem, mennyivel többet ér nem csak az ember, aki dolgozik, hanem a barom is, az igavonó ló is, mint az a fiatalasszony, aki délben ébred, aztán az ágyban kávézik, aztán két óra hosszat öltözködik!

Benedek István a 20. században tevékenykedő orvos, író gyönyörűen fogalmazza meg a munka lényegét. Ez már csak motiválhat téged is.

Önmagában a munkának nincs öröme. Az öröm a munka értelmével kezdődik, az összetartozással folytatódik és az otthontalálással válik teljessé.

Jöjjön egy munka motivációs idézet a krimi királynőjének, Agatha Christie-nek a fejéből. Ne gondolod, hogy az írás könnyű meló. Rettenetesen harcolni kell sokszor önmagaddal, hogy írni tudj. Más kérdés, hogy nyilván alapesetben azt csinálhatod, amit szeretsz, de az alkotás nem megy egyik pillanatról a másikra.

Én olyan ember vagyok, aki igazán szereti a munkáját, de nem pusztán az emberiség kedvéért. Gyakran tapasztalom, hogy akik így gondolkodnak, többnyire zavaros fejű idealisták, s nem igazán tehetséges emberek. Én a kutatás tisztán intellektuális örömét becsülöm a legtöbbre.

Novai Gábor gondolatai zárják a munkával kapcsolatos motivációs idézetek sorát. Az 1949-ben született énekes, zeneszerző, producer torokszorítóan szépen fogalmazza a munka értékét.

A jó meló legméltóbb jutalma nem kapcsolódik a külső tényezőkhöz. Fontos a siker, kell a pénz is, de az öröm, amit az ember a tisztességesen megoldott feladat után érez – mindennél többet ér.

Neked melyik munka motivációs idézet tetszett a legjobban? Tudsz jobbat? Írd meg kommentben.