futás motiváció

29 zseniális futás motivációs idézet

A futáshoz mindig kell motiváció. Anélkül nem leszel elégedett futó. Korábban már összeszedtem a Futótárs oldalam segítségével 7 kíméletlenül őszinte futás idézetet. Most kibővítem a listát 29 zseniális üzenettel, amit vagy futók mondtak, vagy olyan civilek, akiknek van/volt rálátásuk a futásra.

Futás motivációs idézetek futóknak futóktól

Amikor az ember lefut 100-200 kilométert, az olyan, mintha színházba menne. Ha több száz kilométeren indul, akkor mintha nyaralni menne. Teljesen más. /Barta László – Ultrafutó/.

Az az igazi ironman, aki fejben is felnő, mire átszakítja a célszalagot. A sztori fizikai síkja csak a felszín. /Sólyomi Dávid – Ironman/.

Egy maratonfutást részletesen leírni olyan lenne, mintha a festék száradásáról vagy a fű növéséről értekeznék. /Sólyomi Dávid – Ironman/.

Lehet, hogy egy bizonyos versenyre készülünk, és akkorra időzítjük a csúcsformát, de a futás egy életre szóló sport. /Alberto Salazar – Kubai hosszútávfutó/.

A győzni akarás semmit sem jelent a felkészülés akarása nélkül. /Juma Ikangaa – Tanzániai Maraton futó/.

A különbség a mérföld és a maraton között ugyanaz, mint a különbség aközött, hogy megégeted az ujjadat egy gyufával, vagy lassan megsütnek forró szénen. /Hal Higdon – Amerikai író és futó/.

Ha futni akarsz, fuss pár kilométert! Ha meg akarsz tapasztalni egy másik életet, fuss le egy maratont! /Emil Zátopek – Cseh atléta, futó/.

A futás addiktív dolog, nem lehet befejezni. /Lubics Szilvia – Ultrafutó/

Azért, mert valami önzőnek, öncélúnak vagy hiábavalónak tűnik, még nem feltétlenül rossz. Lehet motiváló is, lehet akár értelme, és a futás ilyen: tényszerű, egyszerű, és elvezet önmagadhoz. /Simonyi Balázs – Ultrafutó/.

 

A rendszeres futáshoz ki kell kanyarítanod egy darabot a napodból, még ha csak fél vagy egy órát is. Ha ez lehetetlennek látszik, tedd föl magadnak a következő kérdést: mennyi időt töltök tévénézéssel? Vagy a világhálón? Vagy vásárlással? Ezektől vedd el az időt, hogy olyasmire fordítsd, ami jót tesz neked. /Scott Jurek – Amerikai ultrafutó/.

 

 

Az ultrafutó küzdhet a természettel, vagy átadhatja magát neki. Én az utóbbit javaslom. /Scott Jurek/

Egy ultrafutónál semmi sem olyan fontos, mint a lelkiállapot. /Scott Jurek/.

A futás az emberi közérzet egyik legősibb és legkönnyebben elérhető „édesítőszere”. /Németh Csaba – Terep- és ultrafutó/.

 

futás motivációs szöveg

Futás motivációs idézetek íróktól

Nem szégyen a futás. Mármint ha jófelé szalad az ember. /Mark Lawrence – Angol. Amerikai író/.

A futás fenntartja egészségünket, lendületünket, táplálja bennünk az életerőt. /Alice Hoffmann – Amerikai írónő/.

Mire beláttam, hogy külső kényszer nélkül is rendszeresen futnom kell az életben maradáshoz, megöregedtem. /Keresztury Tibor – József Attila díjas író/.

 

A leggyorsabban akkor fut az ember, amikor kergetik. Nincs az a forradalmi módszer, mely hatékonyabban javítana az időeredményeden, mint a pár méterrel mögötted loholó, írni még nem tudó, ám náladnál két fejjel magasabb tetovált szipus. Hasonlóképp megbízható, sokszor bevált, ősi módszer a kivillanó ínnyel és szemfogakkal a bokád felé kapkodó, félig kihullott szőrzetű, veszettnek látszó kutya, ami annyiban még jobb is a futás közben is dohányzó mezítlábas üldözőnél, hogy – elméleti kézikönyvek és szakedzők segítsége nélkül – a gátfutás alapjait is elsajátíttatja a futóval szinte észrevétlen módon a halálfélelem. Nem mondom, hogy a technika, a futóstílus ettől olyanná válik, mint az olimpiákon ezerszer megcsodált kenyaiaké, ám túlélés esetén a szükséges erőnlétet, állóképességet garantáltan biztosítja. /Keresztury Tibor/

 

Egy maratont (…) lehetetlen elveszíteni. Minden egyes ember, aki lefutja, győztes. /Joel H. Cohan – Amerikai forgatókönyv író/.

Ha futsz, bárki lehetsz. Érzed a tested, kitöltöd a tested, kikapcsolod a gondolataidat és az érzelmeidet. Ha versenyzel, átveszi az irányítást a tested, és te hagyod, mert győzni akarsz. A sebesség megtöri az akaratod, semmissé teszi az ellenállásod, és átlök a célszalagon. /David Levithan – Amerikai író/.

Amikor 0-ról 1-re, aztán 1,5-re, aztán 3-ra, majd 5 és 10 km-re előrelépsz, elkezdesz gondolkodni, meddig juthatsz el. Ez a fajta idióta gondolkodás vesz rá embereket, hogy felállítsák az egy perc alatt fejjel feltört tojások világrekordját (80 amúgy), és ez vezetett el engem oda, hogy elkezdjek gondolkodni, vajon végig tudnék-e futni egy maratont. /Joel H. Cohan – Amerikai forgatókönyv író/.

A futásom célja az, hogy napi szinten kapcsolatban legyek a testemmel és megéljem azt, hogy a testem vagyok. Nem csak a fejem, az agyam, a gondolataim, a lelkem vagy az érzelmeim. Ez számomra az egység érzését adja, azt, hogy egyben és rendben vagyok. /Cserháti Éva – Író, műfordító/.

 

Még több egyedi futás motivációs idézet

A futóversenyen (…) önmagaddal versenyzel, hogy lásd, mit értél el az edzéssel töltött hónapok alatt. Azért futsz, hogy jól érezd magad, és hogy együtt legyél azokkal az emberekkel, akik bár nem ismerik egymást, mind ugyanazt a célt tűzték ki maguk elé, és hogy segítsétek egymást, ha kezd fogyni az erőtök. /Marijke ten Cate – Holland illusztrátor/.

A futóverseny célvonalánál gyakran lehet látni, ahogy a futók rögtön az órájukra néznek, hogy lássák az időeredményüket. Butaság, hogy ennyire fontosnak érezzük ezt. (…) Kedvtelésből, a határaink ismeretével kellene futóversenyre menni. Milyen bizarr mégis, hogy kifulladva érnek be az emberek. Ilyenkor mindig arra gondolok: ha tíz perccel lassabban futott volna, szuper jó élménye lett volna. Mindent látott volna útközben, élvezhette volna az egészet. /Marijke ten Cate – Holland illusztrátor/.

Kicsi gyereke(i)d van(nak)? Stresszes a munkád? Holtpontra jutottál? Engedj el mindent, és menj el futni! Emelkedik a pulzusszámod, a lélegzetvételre koncentrálsz, az előtted lévő útra vagy a tájra figyelsz, és anélkül, hogy tudatosulna, minden más lepereg rólad. /Marijke ten Cate – Holland illusztrátor/.

 

Ne vedd figyelembe mások elvárásait, csak a testedre hallgass! Ha fáradt vagy, akkor ne azt követeld a testedtől, amit mások! Lassíts! /Marijke ten Cate – Holland illusztrátor/

 

Nem is igazán a futást szeretem, sokkal inkább a futás utáni állapotot. Olyan, mint amikor az ember a falba veri a fejét: annyira jó érzés abbahagyni! /Seth S. Horowitz – Amerikai idegtudós/.

A hosszú futások teszik tigrissé a macskát. /Bill Squires – Amerikai Atléta edző/.

A futás a legnagyszerűbb hasonlat az életre, mert annyit veszel ki belőle, amennyit beletettél. /Oprah Winfrey – Amerikai televíziós műsorvezető/.

A test magáért beszél, jelzései egyértelműek és erőteljesek, elmondja, hogy mi tesz boldoggá, mi szomorít el, hogyan kezeled a feszültséget, miként reagálsz arra, ha valami feldühít. Görnyedt testtartásod elárulja, mekkora súly nehezedik a válladra…A ma lépteinek könnyedsége fakadhat egy tegnapi jó hírből. A futásod kifejezheti, hogyan mozogsz a világban, vagyis hogyan boldogulsz a hétköznapokban, a magánéleti és munkakapcsolataidban. Sietősen fogsz hozzá a feladataidhoz, de hamar elfáradsz? Következetes vagy, egyenletes sebességet diktálsz magadnak, ám nem tudsz elengedni dolgokat, akkor sem, ha muszáj? Vagy csak a célszalag lebeg a szemed előtt, és elfelejted, hogy az is fontos, hogyan futsz? /William Pullen – Brit pszichoterapeuta/

A „nem az én napom” jelenség minden futóval megesik, még a legnagyobbakkal is. Az élet nagy mókamester abban a tekintetben, hogy keresztülhúzza a számításainkat. /Csíkszentmihályi Mihály – Pedagógus, egyetemi tanár/.

 

Forrás: Citatum.hu