üzleti motivációs idézetek

11 üzleti motivációs idézet

Az üzleti motivációs idézetek nem csak a vállalkozókat indítják be. Tulajdonképpen bárkinek tökéletesek, aki pénzből él. Így neked is. Számos gyémántértékű gondolat született már meg az üzletemberek fejében, amellyel képesek motiválni a környezetüket. Nem csoda, hiszen ők csak akkor teremthetik meg a vagyont, ha elérik, hogy a beosztottak úgy tekintsenek a cégükre, mintha a sajátjuk lenne. Íme a lista.

11 üzleti motivációs idézet, ami neked is betalál

 

Az első Yvonne Dederick-től származik. A magyar-brazil származású üzletasszony szerint:

Minden üzleti vállalkozás aranyszabályai ugyanazok: higgadtan felmért koncepció, jó menedzsment, elégedett ügyfél és motivált munkavállalók.

 

Seth Godin, 1960-ban született amerikai reklámszakember csúcsra járatja az üzleti motivációs üzenetét, ami főleg akkor talál be, ha értékesítéssel foglalkozol:

A sikeres vállalkozások különleges terméket árusítanak hatásos történettel körítve. Ez sokkal jövedelmezőbb, mint azt tenni, mint a többiek, csak valamivel jobban.

 

Henry Cloud amerikai pszichológusról elmondható, hogy ismeri mind az üzleti, mind az alkalmazotti viszonyban lévőket. Így képes belelátni a vezetők veséjébe. Figyeld csak:

Minden vezető arra koncentrál, hogy megtalálja a helyes tervet. Értekezleteket tartanak, vitatkoznak, aggódnak, minden energiájukat „a helyes terv” kidolgozásába ölik. Sokféle út vezet a sikerhez. Az igazi kérdés az, hogy miként veszed rá az embereket arra, hogy megtegyék mindazt, ami a terv sikeres megvalósításához szükséges. Ezen a ponton dől el, hogy nyersz vagy veszítesz. Az emberi tényező a legfontosabb.

Nora Roberts amerikai írónőről nem éppen az üzleti motivációs idézetek jutnak eszünkbe. Sokkal inkább bombanő jóképű lovaggal, meg persze bűnténnyel, amiben a pasira rávetül a gyanú árnyéka. Azonban, hogy befutott írónő legyen, akinek megfilmesítik a regényeit, az üzlethez is kellett érzékének lennie.

Az üzletben azon apróságon múlik a siker, hogy az ember ura-e önmagának.

 

David J. Haskins, brit zenész fejvakarós üzleti gondolatot oszt meg. Ha belegondolsz egy zenész életébe, ő is valahogy így érezheti az üzleti karrierjét. Először kockázat, hogy bejön e a dolog, aztán amikor bejött, a jogdíjak valóban biztonságot nyújthatnak.

A sikeres emberek tisztában vannak a fontossági sorrendekkel. Náluk a kockázatvállalás az első, a biztonság pedig a második helyen. Ők tudják, hogy kitartó, kreatív és intelligens kockázatvállalás idővel az elképzelhető legnagyobb biztonságot nyújtja.

Jöjjön egy nagyágyú. Az Amerikai Egyesült Államok 16. elnöke, vagyis Abraham Lincoln gondolata. Ez nem csak üzleti motiváció szempontjából alkalmazható, hanem általános útiránynak is megteszi.

Saját eltökéltséged arra, hogy sikeres légy, fontosabb bármi másnál.

 

Rung András webergonómiai tanácsadó összefoglalja a 21. századi online üzleti vállalkozások aranybányát hozó alaptételeit.

A sikernek több fontos tényezője van: jó termék, kidolgozott üzleti terv, jó ergonómia, vonzó design, stabil programozás, ügyes marketing és egy adag szerencse.

 

És ha üzleti motivációs idézet, akkor nem maradhat ki a motivációs előadók legje, vagyis Brian Tracy.

Ahhoz, hogy elindulhass a gazdagság felé vezető úton, elég, ha a termékeid és a szolgáltatásaid csak 10%-al jobbak, mint a versenytársaidé.

 

Ken Follett wales-i sikerszerző káprázatos világokat alkotott történeteiben, több száz oldalon át lenyűgöző cselekményfonállal fűszerezve. Az üzleti motivációs üzenete azonban jóval lényegre törőbb.

Az üzletben minden a kurázsin múlik.

 

Ha már volt Lincoln, ugorjunk vissza a 19. századba. Ugyan nem államférfi, és még csak nem is amerikai, de Victor Hugo francia költő, regény és drámaíró ugyancsak nagy hatást gyakorolt a világra. Az ő üzleti motivációs gondolata hozzá hűen igen költőire sikeredett.

Némelykor szerencsének, némelykor meg cselfogásnak köszönhető a nagy vállalkozások szerencsés kimenetele.

 

Peter Ferdinand Drucker egy majdnem száz évig élő író volt. 2005-ben halt meg. Bevallom, nem tudom mikor született meg ez az üzlettel kapcsolatos gondolat a fejében, de azt hiszem megállapíthatjuk, hogy igaza van.

Sikeres üzletmenet láttán mindig gondolj arra, hogy valaki egyszer lépett egy merészet!

 

Jöjjön egy bónusz. Egy másik Péter. Peter McArthur, aki kanadai író volt. Viszont mindamellett farmer is. Lehet, hogy ez a kettősség hozta elő a fejében ezt a fölöttébb mókás üzleti motivációs üzenetet.

Minden sikeres vállalkozásnak három emberre van szüksége – egy álmodóra, egy üzletemberre és egy gazdagemberre.

 

 

Forrás: Citátum.

 

Szerinted egy ismerősödnek is tetszene ez a cikk. Oszd meg vele.